Μακιγιάζ

Η τέλεια εφαρμογή της μάσκαρας!

 

H μάσκαρα είναι η πινελιά που κάνει τη διαφορά στο βλέμμα. Εφάρμοσέ τη σωστά.

Αν έχεις τελειώσει το μακιγιάζ σου και κάτι νομίζεις πως έχεις κάνει λάθος ή κάτι σου λείπει, δύο είναι τα πιθανά σενάρια: είτε έχεις ξεχάσει να βάλεις μάσκαρα, είτε δεν την έχεις βάλει σωστά.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να έχεις ένα σέξι και λάγνο βλέμμα; Η έντονη μάσκαρα.

Και πως θα την βάλεις; Εφόσον έχεις ολοκληρώσει το μακιγιάζ των ματιών (δηλαδή έχεις βάλει σκιά), θα πάρεις τη μάσκαρα, παίρνοντας υλικό μόνο από τα τοιχώματα από τη φιάλη της (δεν βουτάς μέσα-έξω το βουρτσάκι στη φιάλη γιατί παίρνει αέρα και ξεραίνεται το υλικό. Πρέπει να βουτάς πλάγια και με κυκλικές κινήσεις το βουρτσάκι).

Η ένταση της μάσκαρα πρέπει να είναι στις ρίζες των βλεφαρίδων και όχι στις άκρες όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι οι βλεφαρίδες που έχουν πολύ υλικό και κόμπους στις άκρες, σαν να είναι έτοιμες να σπάσουν από το βάρος. Με κινήσεις, λοιπόν, ζιγκ-ζαγκ, θα βάλουμε την περισσότερη ποσότητα στις ρίζες των βλεφαρίδων, και μόνο το τελευταίο πέρασμα θα είναι στις άκρες. Έτσι και γυρίζουν προς τα έξω και δεν αποκτούν βάρος, χαρίζοντας ένα βελούδινο, ελαφίσιο βλέμμα.

Έξτρα τιπ: Επειδή μπορείς πολύ εύκολα να μουτζουρωθείς με τη μάσκαρα, ειδικά στις πρώτες προσπάθειές σου με τη ζιγκ-ζαγκ εφαρμογή της, να θυμάσαι πως είναι Λάθος να προσπαθήσεις να τη βγάλεις κατευθείαν τοπικά με μια μπατονέτα, γιατί θα καταστρέψεις το υπόλοιπο μακιγιάζ, δημιουργώντας μια «τρύπα». Θα αφήσεις πρώτα τη μάσκαρα να στεγνώσει και αφού δημιουργηθεί μια «κρούστα» με μια μπατονέτα στεγνή θα την τρίψεις ελαφρά και θα φύγει εύκολα χωρίς να χαλάσει το μακιγιάζ.