Περιποίηση

Αυτή είναι η σωστή σειρά για την πρωινή και την βραδινή σου περιποίηση!

Ενυδατικές κρέμες, σέρουμ, κρέμες ματιών, θεραπείες… τα έχεις όλα και τα χρησιμοποιείς αλλά τα βάζεις με την σωστή σειρά; Μπορεί και όχι! Γιατί έχει σημασία; Γιατί μπορεί η σειρά με την οποία φοράς τα προϊόντα σου να μην τα κάνει αποτελεσματικά! Γι᾽αυτό φτιάξαμε αυτόν τον mini οδηγό ώστε να αρχίσεις να παίρνεις το 100% από την περιποίησή σου.

Το πρωί
Αν έχεις κάνει καλό καθαρισμό το προηγούμενο βράδυ τότε δεν χρειάζεται να κάνεις καθαρισμό. Αν ωστόσο έχεις λιπαρό δέρμα τότε λίγος ελαφρύς καθαρισμός με ήπιο σαπούνι ίσως να χρειάζεται.

#1 Κρέμα ματιών
Το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι λεπτό και δεν επιτρέπεται να του βάζεις άλλα προϊόντα. Ξεκίνα κατευθείαν με την κρέμα ματιών σου λοιπόν.

#2 Ορός
Σειρά έχει το σέρουμ σου γιατί έχει λεπτόρρευστη υφή και πρέπει να εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα. Αν φορέσεις πρώτα την κρέμα, η πιο παχιά υφή της δεν θα επιτρέψει στο σέρουμ να δράσει.

#3 Κρέμα
Σειρά έχει η κρέμα σου. Προτείνουμε να διαλέξεις μια με αντηλιακή προστασία για να είσαι ασφαλής κατά την διάρκεια της ημέρας και να την εφαρμόσεις με ελαφρύ μασάζ για να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος.

Το βράδυ
Δεν θα βάλεις κανένα προϊόν αν δεν κάνεις καλό καθαρισμό σε όλο σου το πρόσωπο. Είτε διαλέξεις σαπούνι, είτε λοσιόν, είτε οτιδήποτε άλλο πρέπει να φροντίσεις πως δεν θα μείνει ούτε ίχνος μακιγιάζ στο πρόσωπό σου.

 

#1 Θεραπεία
Αφού το δέρμα σου είναι καθαρό, τώρα είναι η ευκαιρία να βάλεις τις θεραπείες σου (σπυράκια, πανάδες) αφού τα δραστικά συστατικά θα εισχωρήσουν ευκολότερα.

#2 Κρέμα ματιών
Το είπαμε προηγουμένως, η κρέμα ματιών μπαίνει πρώτη από όλα τα προϊόντα και αυτό ισχύει πρωί και βράδυ.

#3 Ορός
προτείνουμε να διαλέξεις έναν ορό που να στοχεύει στο πρόβλημα της επιδερμίδας σου (ρυτίδες, χαλάρωση, σπυράκια) έτσι ώστε να έχει χρόνο να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

#4 Κρέμα
Τελευταια μπαίνει σαφώς η κρέμα νύχτας σου και καλό είναι να την εφαρμόζεις με καλό μασάζ διάρκειας ενός λεπτού.