Μακιγιάζ

Πώς καλύπτω τους μαύρους κύκλους

 

Για να καλύψεις τέλεια τους μαύρους κύκλους μην χρησιμοποιήσεις πολύ λευκό κονσίλερ, διότι λευκό κονσίλερ και μαύροι κύκλοι μαζί έχουν σαν αποτέλεσμα… αντιαισθητικούς γκρίζους κύκλους.

Η απόχρωση του κονσίλερ που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έχει πορτοκαλί βάση, γιατί το πορτοκαλί εξουδετερώνει τους μαύρους κύκλους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Πόσο ανοιχτόχρωμο θα είναι το κονσίλερ σου; Η απόχρωσή του θα πρέπει να είναι μόνο μισό τόνο πιο ανοιχτή από την απόχρωση του μέικ απ που έχεις επιλέξει για το υπόλοιπο πρόσωπο.

Αποφεύγεις την υπερβολική ποσότητα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας ρυτίδες έκφρασης.

Πως το απλώνεις; Βάζεις ελάχιστη ποσότητα πάνω από το κόκκαλο ακριβώς δίπλα στη μύτη και με ταμποναριστές κινήσεις το απλώνεις ως την έξω άκρη του ματιού.

Φροντίζεις να φωτίσεις με το κονσίλερ και τις κόγχες των ματιών, καθώς αυτή η κίνηση ματ χαρίζει πιο λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα.

Στη συνέχεια, απλώνεις μια ελάχιστη ποσότητα κονσίλερ στο κινητό βλέφαρο, γιατί έτσι δημιουργείς μια βάση για τη σκιά ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Σας προτείνω το Ιlluminator, που κυκλοφορεί σε 9 αποχρώσεις, διαθέτει 4 φυσικές για κάλυψη των μαύρων κύκλων ανάλογα με την έντασή τους και 5  ειδικές αποχρώσεις:
Νο 4  Rose και Νο 05  White για την δημιουργία έξτρα φωτεινότητας. Δημιουργούν ζώνες φωτός γύρω από τα μάτια και μπορεί να χρησιμοποιηθούν και πάνω από τα ζυγωματικά, στο κέντρο του μετώπου, κάτω από το τόξο του φρυδιού και γενικά όπου επιθυμούμε να δώσουμε φωτεινότητα.
Νο 6 Yellow για πολύ έντονους μαύρους κύκλους ή κύκλους που έχουν χρώμα μπλε σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Χρησιμοποιήστε από πάνω μια φυσική μπεζ απόχρωση στον τόνο της  επιδερμίδα σας.
Νο 7 Mint για να καλύψουμε-εξουδετερώσουμε ευρυαγγείες και κοκκινίλες  τοπικά. Χρησιμοποιείστε από πάνω make up.
Νο 8 Peach για πολύ έντονους μαύρους κύκλους σε πιο σκούρες επιδερμίδες. Χρησιμοποιήστε από πάνω μια  φυσική μπεζ απόχρωση στον τόνο της επιδερμίδα σας.